Berättandets kärna

Det finns två filmer/klipp som är 60 sekunder långa som jag älskar, publiken hinner identifiera sig med karaktärerna, engageras och överraskas.

Den första är ett klipp från filmen Ted.

Den andra är en kortfilm från en finsk animationsstudio:

Det som är så fantastiskt är hur dom verkligen lyckats dela upp handling och händelse så tydligt och effektivt. Det är det som gör klippen så roliga.

Ted handlar om att han inte vill få jobb i butiken, han gör verkligen sitt bästa för att inte blir anställd. Tyvärr så händer det att hans attityd imponerar på chefen och det ger honom jobbet.

(något som verkligen avslöjar att han kommer få jobbet är att Teds kompis erbjuder att röka på med honom om han lyckas med erkänner att det kommer göra det även om han misslyckas. Det öppnar upp för att han får misslyckas och ökar överraskningskänslan när det går bra)

Wildebeest from Birdbox Studio

Handlar om att bevisa att det är en krokodil i vattnet när hans buffelkompis tror att det är en stock. Det som händer är att han blir uppäten när publiken tror att hans kompis har rätt.

Överraskningen är fantastiskt, det är oväntat och det passar in.

Att de hinner med ett öppet slut där en tredje buffel inte tror på kompisen när båda har sätt att det är en krokodil i vattnet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>